25 okt. 2007

Tom och Christian till final i Årets kock

Tom Sjöstedt känner många igen från olika tidningar där han gjort en hel del matreportage. Numera bor han i Kocklandslaget och förmodligen spenderar han också en hel del tid i köket hos Pontus på Brunnsgatan i Stockholm och en ny merit i listan är finalen i Årets kock dit han kvalificerat sig genom att vinna semifinalen i Grythyttan.
Juryns motivering till varför Toms gös ansågs bäst:

"Bland de perfekt presenterade grönsakerna framträder savoykålen, utomordentligt tillagad med mycket smaker och bra konsistens. Allt tillsammans med en gös tillagad till exakt rätt temperatur."


Från Grythyttan följer även Christian Fredriksson från Strix Lunch & Catering i Solna.
Nu är fyra finalister klara med de tidigare semifinalklara kockarna Tobias Millqvist och Alexander Sjögren. Ytterligare två finalister plockas ut av juryn från de två semifinalerna i Grythyttan och Malmö.

Inga kommentarer: