30 okt. 2007

Stekt smet för alla tillfällen

Våfflor och pannkakor i Sverige är inte något vi äter på morgonen, pannkakor slinker ner som ugnsbakad middag hemma hos mig men våfflor är bara mellanmål någon gång ibland, inte sällan på försommaren.
I Kate Habershons bok Våfflor & Pannkakor får du massor av tips på lite andra varianter på pannkakor och våfflor, dessutom en del tillbehör som kanske inte syns på svenska frukostbord mer än när den amerikanska kusinen kommer på besök.


Det här är så långt från GI du kan komma. Men ska du slå till med en pannkaksfest, varför inte bananpannkakor, då finns det massor med tips på pannkakor av olika slag. Det är vad vi normalt kallar amerikanska pannkakor, tjocka godbitar på bilderna ofta indränkta i sirap eller någon annan sås.
Även våfflorna är av en lite tjockare variant, så som belgarna vill ha det. Är du redan en brunchfantast är det här en bra bok med idéer för att förnya brunchen, men det här är inte så politiskt korrekt just nu. Kanske kan den energirika maten beror på att författarinnan har ett förflutet inom catering för bland annat Formel 1 och annan motorsport.Titel: Våfflor & Pannkakor

Författare: Kate Habershon

Förlag: Bonnier

Betyg: 5 av 10

Inga kommentarer: