4 okt. 2007

Ge köttbullen en egen dag också

Kanelbullens egna dag har blivit en särdeles lyckad PR-kupp. I kanelbullens spår har flera produkter försökt lansera en egen dag, och vem vill inte ha en egen dag? Jag är ju så lyckligt lottad att jag har en egen afton (10 november) men ni andra stackare, och alla bortglömda matbitar som förväntansfullt vill komma ut i rampljuset åtminstone en dag om året. Vi får bredda firandet.
Hemma hos mig blir det kanelbullebakning med småkockarna ikväll. Bullbak är en familjehögtid sedan generationer med eller utan kanel.


Men först kommer här en nödvändig och listigt utarbetad lista på mat och annat smaskigt som också borde få en egen dag.

  • Leverpastejens dag – leverpastejmackor i drivor på caféer och du har väl inte missat alla olika sorters leverpastej som finns i butiken? Givetvis med den inlagda gurkan inom räckhåll.

  • Kebabdagen – om bara alla kebabförsäljare kunde enas skulle lobbyn bli stark för att vi alla ska återupptäcka en av de första snabbmatsvarianterna som fick fäste.

  • Prinsesstårtans dag – det borde vara en självklarhet, som kondisbit eller en hel tårta.

  • Räkmackans dag – någon gång måste vi ju äta upp alla de där läskiga tekakorna med burkräkor på som samlar damm i mindre fräcka fiks glasdiskar.

  • Köttbullens dag – att denna svenska klassiker inte fått en egen dag är ju helt sjukt, tänk på alla egna varianter och en mängd färdiglagade som finns, och köttbullemackan borde åtminstone få en egen förmiddag.

Eller vad tycker du?

1 kommentar:

Toblino sa...

Nu har räkmackan fått sin dag idag!!