3 nov. 2007

Mårtens afton borde vara röd dag

Jag är oerhört stolt över att heta Mårten faktiskt. Det är rätt ovanligt, det är helt obegripligt för folk utanför Norden och framför allt har jag en egen afton. Jag och alla andra Mårten men som sagt, vi är ju inte så himla många.
Nu börjar det dra ihop sig till klassisk Mårten gås 10 november, Mårtensafton, dagen före Mårtendagen. Att det är Fars dag dagen efter innebär att min fru har en utmaning, men med ett trepack kalsonger är problemet löst, en present om dagen.

Jag har aldrig gett mig på en riktig gåsmiddag, ofta slutar det i något slags kalkonvariant. Menyn i år tror jag blir ungefär så här:

Förrätt:
Soppa på en rotfrukt av något slag, oftast blir det jordärtskocksoppa.
Varmrätt:

Ugnsstekt fågel av något slag. Kalkon eller kyckling i en alltiettpanna med potatis, en marinad med saffran tycker jag kan vara något.
Efterrätt:

Äppelkaka av något slag, mest för att vi har fått massor av äpplen i trädet som lyser som rödljus i morgonrusningen mot den första snön idag, mycket vackert.

Fira Mårtens afton du också, enligt min mening ska det vara en soppa, ungsstekt fågel av något slag och efterrätt med äpple. Det ger dig fritt spelrum. Men firas det ska vi, alla vi Mårten.

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.