28 nov. 2007

Nu är det dags för småplock

Nu inleds småplockets härliga tid, glöggparty, julbordsplock och inte minst nyårsfest. Finns det bara tid att pyssla och fixa så är det kanon, annars är det enbart jobbigt.
Vin&Sprit har delat med sig av lite smaskiga smårätter som de anser passa fint till storsäljaren Chill Out.
Du kan kalla det tapas eller varför inte den gamla fina svenska benämningen dutteliduttar?

Dutteliduttar
Baconlindade halloumistavar
200 g halloumi
Färska salviablad
200 g bacon

Skär halloumin i 15 stavar. Lägg ett salviablad på varjestav och linda en bit bacon runt. Grilla i ugnen max 5 min. Servera direkt!

Chill Out Laxspett
400 g laxfilé
Olivolja
Salt och peppar

Sesamfrön
Skiva laxen i ca 2 cm breda och 6 cm långa bitar. Trä dem på ett tunt träspett och lägg på smörpapper i en plåt. Pensla med olivolja, strö över sesamfrönoch salt. Stek i ugnen ca 5 min.

Kycklingbitar med färskost
1 färdiggrillad kyckling
200 g färskost naturell
250 g bacon
1 knippe gräslök
Grovmalen peppar

Lite vispgrädde eller mjölk. Dela kycklingen. Sätt folie på klubbor och vingar, tärna bröstet i småbitar och stick tandpetare i.
Skär bacon mycket små bitar och stek knaprigt.
Låt svalna och rinna av på hushållspapper. Rör osten mjuk med lite mjölk eller grädde. Klipp gräslöken i ca 1 cm långa bitar.

Blanda alla ingredienser. Smaksätt med grovmalen peppar.

Inga kommentarer: