29 nov. 2007

Nu är det jul igen hos familjen ÅkessonÅkesson Glühwein – enstaka invandrade österrikare kanske tycker det är en bra idé att köpa glüwhein istället för glögg men det kan bli svårt. Ute i backen en smällkall dag funkar det mesta som värmande dryck, då kan faktiskt glüwhein vara lite roligare än glögg, och den här varianten innebär att du inte klibbar ihop i munnen om du tar för mycket. Men lite för fattig smak för att du inte ska lyckas krydda uppvärmt boxvin bättre själv.

Kronovallsglöggen däremot är en trevlig kompis utan att ge den där riktigt kramiga julkänslan i kroppen. Jag gillar min glögg rejält stark men som alternativ till min egen dynamitglögg är Kronovalls-glöggen ett bra alternativ men denhamnar nog inte topptre bland julens glöggar i år.

Julcider är kanske en ny genre. I alla fall på Österlen. Nya satsningen Kiviks Frost smakar kanel, vanilj och tyvärr lite konstlat men på förfesten till julpartyt, varför inte? Men testa också lite iskall vit glögg som du kan hotta upp med en kanelstång eller mer sprit eller bubbel om du vill.

Inga kommentarer: