21 feb. 2009

Karin knockar med örtigaste maten

I somras kände jag att det egentligen inte är svårt att laga mat med färska örter, tricket är att odla dem.
I Karin Franssons senaste bok handlar det om att laga mat med färska örter och det är naturligtvis inte så enkelt som att klippa lite persilja över din citronmarinerade grillade kyckling, även om det förmodligen är en okej start.

Karin Fransson är way way way beyond den nivån och tar nu några steg för att dela med sig av sin matkonst.

Att Karin huserar på Hotell Borgholm och är specialist på matlagning med mycket örter och fräscha gröna inslag är ingen hemlighet. Nu lyfter hon på locket och dörren till köksträdgården och avslöjar hur vi andra också får maten lite örtigare. Som en gazpacho på gurka, kryddad med krondill – du kan odla huvudingredienserna själv. Raggmunkar med pumpa, eller en omelett som du kryddar upp med örter du hittar ute i naturen – perfekt för dig som inte har plats eller tid att odla själv.

Kan det bli sommar snart tack så mycket. Maten knockar verkligen med sin fräschör, gröna känsla utan att det känns Utbildningsradion av det.
Har du en aningens, någon ynka kvadratmeter över på en uteplats, balkong eller i din trädgård så börja odla. Men först kan du låta Karin Fransson inspirera dig.Titel: Karin Franssons gröna smaker – om konsten att laga mat med färska örter
Av: Karin Fransson
Foto: Daniel Hertzell
Text: Anna Sjögren

Inga kommentarer: