29 sep. 2007

Här är Sveriges bästa krogar

Den ambitiösa restaurangguiden White Guide har delat ut priser, knåpat ihop listor och delat ut ris och ros till det som ett antal provätare landet runt anser vara bäst krogupplevelse och krogmat just nu. Det hela ägde rum på Berns 12 mars och fint besök stod den numera legendariske spanske kocken Ferran Adrià från restaurang El Bulli. Det är hans fel att en del kök mer påminner om laboratorium.
Paret som gjorde det på Oaxen"White" som en gliring mot Guide Michelins klassiska röda färg, men även som en lek med översättningen vitbok för kroggästen. I dagar då ett restaurangbesök kan gräva djupa hål i den personliga budgeten behöver vi alla lite råd och tips på vägen. White är absolut en av de mest initierade och för dig som inte tvekar att lägga ett par tusen på ett krogbesök är det väl värt att kolla upp årsbästalistorna.
Gänget som gjorde det på F12F12 är bäst anser man sett till total upplevelse men Oaxens skärgårdskrog är bäst om man bara ser till maten. Kan tyckas lite konstigt med tanke på den unika miljö som är ön Oaxen, till skillnad från inte så spännande kontorscity. Ska du bara göra ett restaurangbesök i år, ta en titt i guiden först, om inte annat än som inspiration.

Inga kommentarer: