29 sep. 2007

Bästa våffeltipsen

Jag älskar våfflor. Pannkakor, plättar och sådant är fullt ätbart det med men våfflor har en elegans och en självständighet som man måste respektera. En nygräddad frasig våffla med nyrörd hallonsylt i en engelsk park under några jättestora svalt skuggande träd en lite för varm sommardag med ett glas champagne till - kan det bli bättre? 25 mars är det svårt att få till allt det där, men gör ett tappert försök, det ska jag göra. Att alltihop beror på slarvigt uttal spelar ingen roll. Våffla på er :-)

Bästa våffeltipsen:
Bra järn som fixar upp till 200 grader.
Personligen ogillar jag dubbeljärn.
Lägg bara i fett för första våfflan, det bör räcka, men ha ett flexibelt sinne.
Ta det lugnt med smeten, det rinner lätt över.
Använd inte olivolja i smeten som fett.
Använd sockerdricka istället för vatten i smeten, ger en härlig frasighet.

Inga kommentarer: