29 sep. 2007

Fram för vinprovning på flyget

Jag läste just att det öppnar fler och fler vinbarer på världens flygplatser. Tågstationer och flygplatser är som bekant ställen där folk har lite tid att slå ihjäl på ett trevligt sätt. Vi satt en gång och brände halva reskassan i en bar på Arlanda när semesterflyget var rejält försenat. På långresor har man verkligen tid att slå ihjäl, och lust och ambition att göra det. Först och främst borde vi generellt kunna betala några extra kronor för en god måltid, varför inte kunna fixa ihop en sjurätters något enklare provsmakningsmeny så äter vi oss i lugn och ro över Atlanten. Och riktigt bra skulle det passa med en vinprovning på flyget under en längre resa. Vill man kan man synka ihop ett par stolsrader till rena vinprovarsällskapet. Någon rask producent kan ju sy ihop ett par paket, flyg till Spanien kör vi med ett Rioja-paket, på väg till LA kanske du är sugen på en liten provning av viner från Napa Valley, för att inte tala om planet till Dublin då vi dricker Guiness eller den ganska snabba flighten till Skottland där whiskytestet på planet blir en skön inledning på resan. Under de 45 minuter vi flyger till Visby ska nog Gutevin kunna rada upp ett par sorter för en liten peng.Syr ni ihop det här till semestern nu då, kära researrangörer, vinimportörer, producenter och flygbolag? /Mårre

Inga kommentarer: