Det finns en restaurang i Stockholm som serverat koreansk mat till kräsna vasastansbor och andra tillresta smakjägare sedan 1975. Ett plåtsäkert bevis på att här serveras god mat.
Nu har det blivit en kokbok och den ska du ge till någon som gillar asiatisk genuin mat men som förmodligen slipats till lite för att passa svenska smaklökar. Vad sägs om en gryta med kimchi och falukorv?
Arirang drivs av två systrar och deras mamma och hennes syster. Och du tyckte italienska krogar var familjära?
Det är mycket smårätter och plockmat i koreansk husmanskost. Enkel mat men lite annorlunda. Till exempel äter man inte marinerad ormbunke varje dag, dagen efter kan du variera dig med att marinera maskrosblad.
Här finns såklart en hotpot och givetvis den koreanska nationalrätten kimchi. En rätt som jag själv har otroligt svårt för egentligen.
En utmärkt liten julklapp till släktens resekock.
Nu har det blivit en kokbok och den ska du ge till någon som gillar asiatisk genuin mat men som förmodligen slipats till lite för att passa svenska smaklökar. Vad sägs om en gryta med kimchi och falukorv?
Arirang drivs av två systrar och deras mamma och hennes syster. Och du tyckte italienska krogar var familjära?
Det är mycket smårätter och plockmat i koreansk husmanskost. Enkel mat men lite annorlunda. Till exempel äter man inte marinerad ormbunke varje dag, dagen efter kan du variera dig med att marinera maskrosblad.
Här finns såklart en hotpot och givetvis den koreanska nationalrätten kimchi. En rätt som jag själv har otroligt svårt för egentligen.
En utmärkt liten julklapp till släktens resekock.
Titel: Koreansk mat - Kimchi, bulgogi och bibimbap
Av: Byung-Hi och Gyung-Soon Lim
Förlag: Natur & Kultur
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar