12 okt. 2009

Svamplycka i kökshyllan

Det ska direkt sägas att jag har en soft spot för svamp. Jag tycker det är en av våra mest fantastiska råvaror, fullkomligt naturlig, sprungen ur själva marken och jorden.


Det är också något lite mystiskt och mytiskt kring svamp, många är rädda för att gå ut i skogen över huvud taget och att dessutom plocka med sig en del av de slemmiga saker som växer därute - och äta upp. Mycket läskigt. Och mycket fel.


Pelle Holmberg är svamparnas ambassadör nummer ett i landet. Jens Linder är matskribent och kock med känsla för genuin och äkta matlagning.

När de två slår sina matiga huvuden ihop och går till botten med svampar, ger små goda svampiga råd, bjuder på massor av fantastiska recept och har gjort en bok som är väldigt snygg ja då har du en av årets härligaste kokböcker. Ut i skogen nu.

Titel: Svamplycka

Författare: Jens Linder och Pelle Holmberg

Förlag: Bonnier Fakta

Inga kommentarer: