19 apr. 2009

En bok för damer med tid och vikt över

Det är lite provocerande med Cathrine Schücks kokbok Ät dig yngre. Förmodligen eftersom det inte går, men om vi är lite välvilliga en stund så tolkar jag det som att hon vill att vi ska äta så vi behåller hälsan. Eftersom ungdom och hälsa ska kopplas ihop. Traditionellt och tråkigt tänkt. Dessutom har ju ungdomar har aldrig varit fetare än nu men strunt i det. Cathrine menar väl, det är en irriterande beskäftig ton i hela boken men, om det får någon att börja försöka bränna mer än den skickar in och äta mer av råvaror rika på antioxidanter och andra av supreråvarrona som beskrivs i bokens inledning. Så är väl det bra.

Det finns en uppsjö av andra mer inspirerande böcker kring dieter som GI och LCHF eller om kosthållning i största allmänhet. Läs bland annat Michael Pollands bok In defense of food.
Efter en peppande inledning så fylls Schücks bok av sedvanliga GI-recept, det var det tillsammans med stavgångspromenader som gjorde Cathrine till underklädesmodell, mycket imponerande och inspirerande, eller?

Nej, det är för tantigt och käckt det här för min smak. Medelålders damer med lika mycket tid över som vikt kommer säkert tycka att boken är en bra start på ett lite hälsosammare liv.Titel: Ät dig yngre – 60 recept som bromsar tiden
Av: Cathrine Schück
Förlag: Fitnessförlaget

Inga kommentarer: