4 apr. 2009

200 rätter gånger fyra

200 smala rätter av Cara Hobday
200 lättlagade rätter av Jo McAuley
200 pastarätter av Maria Ricci
200 gröna rätter av Louise Pickford

Förlag: Natur & Kultur

Enkla lättlagade recept som smakar gott och som ser goda ut – den enkla ekvationen som massor av kokboksförfattare söker svaret på. Här har förlaget packat ihop 800 recept i fyra olika böcker som jag tycker man ska se som en serie. Efter en kort inledning om varje genre radar recepten upp sig.
Det blir såklart rätt överväldigande så genrerna är rätt breda. Men 200 pastarecept kan nog räcka länge även för den mest inbitne pastaälskare.
En väldigt bra grund att stå på för någon som nyligen börjat laga mat och som funderar på nästa steg. Riktigt bra format på böckerna som får plats i de flesta hyllor och vrår.

2 kommentarer:

Alice sa...

Jag tycker att de var bland de mest själlösa kokböcker jag har sett. "Nu köper vi in recept på bulk billigt från England och gör några böcker".

Marre sa...

Fast alla ser inte möjligheter när det ligger ett ensamt vitkålshuvud i kylen utan ser ett stort problem :-)

Visst finns det betydligt mer själ i andra böcker men för den som behöver just en massa recept att välja på, samlade i olika teman tycker jag dom funkar helt okej, och i ett najs format.