19 apr. 2009

Den enda boken om Indien du behöver

Jag har inte varit i Indien och har heller aldrig längtat dit. Jag tillhör inte heller alla som levt takeaway-liv med sin lokala indier ett par dagar i veckan.
Jag har nog ett förhållandevis normalt förhållande med det indiska köket, alla klassikerna och en och annan chansning.

Behovet att åka till Indien har nu dessutom minskat, önskan att se det komplexa och spännande Indien som möter i boken Masala däremot – den har ökat.

En kokbok och en resebok, funkar om det är rätt balans och det ena inte skildras för att kunna kompensera det andra. Slentrianmässig reseskildring är bland det värsta jag vet. Här handlar det om excellent genomförd storytelling av olika indiska kök, om historierna bakom olika maträtter med erfarenheter om hur det gick till i köket.

En riktigt bra bok, problemet är att du vill ha den i både köket och vardagsrummet. Fast i de svenska öppna vitmålade livsstilsrummen så är det kanske inget problem.

Foto: Håkan Elofsson


Titel: Masala - en resa till Indiens kök
Av: Håkan Elofsson, Jane Magnusson, Anna Lind Lewin och Susanne Rolf
Förlag: Bilda Förlag

Inga kommentarer: