24 sep. 2008

En hyllningsbok till äpplet

Hyllningslitteratur är kanske en ny genre inom den så kallade måltidslitteraturen där vi sorterar in kokböcker. Råvarunischen bland kökslitteraturen är en personlig favorit där boken enbart handlar om en råvara, exempelvis äpplen.
Elisabeth Johansson har gjort flera fina kokböcker tidigare framför allt med fokus på efterrätter i toppklass men så har hon också en bunt medaljer från bland annat mat-OS och konditorkategorin där.
Hennes böcker är alltid bra strukturerade med ett tydligt fokus på maten och tydliga recept. Utbildningen till ordningsvakt kanske kommer till nytta även i en kokbok.

Här handlar det om äpplen. En hyllning till äpplen. Om jag var ett äpple skulle jag vilja att någon gjorde en sådan här bok till min ära. För att det skulle blivit den totala äppelklassikern alla kategorier skulle det möjligen funnits med en liten del om att odla äpplen och på bästa sätt sköta om ett äppelträd.Favoriten är äppelbullar med fördeg, det görs alldeles för lite äppelbullar i det här landet. Det ska vi ändra på nu.

Titel: Min äppelbok
Författare: Elisabeth Johansson
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Inga kommentarer: