Lammrostbiff med karamelliserad lökcréme, tryffelpotatis och syltade rotfrukter600 g lammrostbiff 
750 g gul lök, skalad och skivad 
2 dl socker 
3 dl vitt vin 
50 g smör 
4 msk crème fraiche 
350 g potatis 
3 st ägg 
¾ dl vetemjöl 
1 dl panko, mixat (japanska brödflingor) 
tryffelolja efter smak 
3 g tryffel, hackad 
1 morot, skalad 
2 schalottenlökar, skalade 
½ palsternacka, skalad 
½ dl ättika 
1 dl socker 
11/2 dl vatten 
Salt och peppar 
Frityrolja 
Beredning 
Karamellisera sockret i en kastrull. Tillsätt lök och vin. Låt småkoka i 1 timme tills löken är riktigt mjuk. Mixa löken slät med smör och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. 
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Dela och gröp ur potatisarna och mosa innehållet med smör, crème fraiche, hackad tryffel, tryffelolja, salt och peppar. 
Fyll skalen med smeten och lägg ihop potatishalvorna. Dubbelpanera och fritera dem gyllenbruna. 
Skär rotfrukterna i mindre bitar och koka mjuka i ättika, socker och vatten. Bryn lammrostbiffen och baka klart i ugnen på 90 graders värme tills innertemperaturen är 56 grader. 
Låt vila. 
Lägg upp och servera. 
(Receptet kommer från Svensk Köttinformation)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar