Mazarinbotten
270 g mandelmassa
90 g smör, rumstempererat
2 äggulor
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Chokladcrème
2 äggulor
4 ½ msk råsocker
1 dl mjölk
1 dl grädde
200 g riktigt god mjölkchoklad (ca 49%)
½ vaniljstång, urskrapad
2 äggulor
4 ½ msk råsocker
1 dl mjölk
1 dl grädde
200 g riktigt god mjölkchoklad (ca 49%)
½ vaniljstång, urskrapad
Gör så här:
Mazarinbotten
Mazarinbotten
Riv mandelmassa och blanda i smör lite i taget till en slät massa. Tillsätt ägget och gulan, också lite i taget. Sikta i vaniljsockret. Smöra och "bröa" en rund form. Grädda i 180˚ i 20 min. Låt svalna.
Chokladcreme
Hacka chokladen. Koka upp mjölk, grädde med vaniljstången och skrapet. Blanda äggula och socker och häll det i mjölkblandningen. Koka upp igen under omrörning till 84˚ (strax innan den första bubblan syns). Sila ner över den hackade chokladen. Rör crèmen slät och låt svalna.
Bred ut chokladcrèmen över mazarinbottnen. Skiva jordgubbar tunt och lägg över hela tårtan. Avsluta med att pudra lite vaniljsocker över. Festen kan börja.
Bred ut chokladcrèmen över mazarinbottnen. Skiva jordgubbar tunt och lägg över hela tårtan. Avsluta med att pudra lite vaniljsocker över. Festen kan börja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar