30 maj 2009

Himlagoda kokböcker

Himlagott är en cateringfirma i Göteborg som drivs av Lotta Bäckström sedan 1998. Hon har jobbat runt på flera krogar i Göteborg och bland annat lagat mat med Katja Palmdal, nu är det dags för inte bara en utan två kokböcker. Böckerna är döpta efter firman, eller efter maten kanske? Dels Himlagott med bufféer, cateringfirmornas glansnummer, och dels Himlagott med choklad & kladdkakor.
Lite reklamigt.
Men om vi bortser från den förtäckta marknadsföringen, vilket du som kokbokskonsument måste göra med i stort sett varje kokbok som kommer ut idag i alla fall, så blir det nog svårt för Himlagott att slå sig in på försäljningslistorna.
Det är faktiskt inget fel på böckerna, fina bilder, men vi behöver nog inte en bok till om chokladfondant, eller parfait med chokladsås och så en närbild på ett snyggt skivat fikon. Snyggt men lite själlöst.
Bufféboken är däremot lite mer engagerande och känns som en bruksbok lagom till vårens och försommarens kalas, indelade i soppbufféer, fikafest i bersån och liknande. Enkla recept och enkla bufféer som känns genomarbetade.

Titel: Himlagott med choklad & kladdkakor och Himlagott med bufféer
Av: Lotta Bäckström, Ewa K Andinsson och Camilla Simonson
Förlag: Prisma

Inga kommentarer: