4 feb. 2008

Supermat ska hjälpa dig äta rätt

Supermat skulle kunna vara titel på Tina Nordströms nya bok där allt förmodligen skulle vara supergott, istället är det titel på en ny hälsosam bok skriven av en läkare.
Vårt förtroende för läkare är fortfarande mycket stort trots att man sliter sitt hår i frustration så fort man kommer i närheten av en Vårdcentral.
Helena Nyblom har skrivit en bok som tar ett ganska stort hälsogrepp på mat. Det är inte en kokbok utan en bok om mat och hur du kan äta på ett hälsosamt sätt, inte nödvändigtvis äta på ett sätt så att du går ner i vikt, denna ständiga källa till nya teorier utan om att äta som ett sätt att må bättre. Mat som medicin och hur du kan öka dina chanser att undvika senare tiders välfärdssjukdomar.
Boken är att betrakta som en handbok i att äta hälsosammare. En teoretisk bok redigerad och formgiven som en kokbok med färger och närbilder på kärnor från ett granatäpple.
Om det hjälper någon att välja nötter istället för en chokladkaka till mellanmål, ja då är det ju verkligen bra.
En bok för den som är intresserad av att äta bra men som inte tilltalas av den filttofflor och känslan av att om du är engagerad i din mat måste du gå runt i kläder du stickat själv och färgat med alger i den där orange kulören.

Titel: Supermat
Författare: Helena Nyblom
Betyg: 6 av 10

Inga kommentarer: