Vässa knivarna kockar, nu är det dags att dra igång tävlingsåret. Spännande för branschen kanske inte lika intressant för den genomsnittlige konsumenten. Om trendsiarna får rätt kommer hettan kring kändiskockarna att avta och förflyttas till bland annat producenterna av råvaror. Kändisbönder helt enkelt. Vi får se.
Svensk kock i Bocuse D'Or
25 januari är det dags för semifinal där de fyra utvalda kockarna ska fajtas om vem som får vara med i VM för kockar.
Finalisterna är:
Daniel Frick, Lux Stockholm (enstjärnig), Stockholm
Jonas Lundgren, Bagatelle (tvåstjärnig), Oslo
Peter J Skogström, Mat & Vin på Stolpaberga, Bunkeflostrand/Skogström Kök & Butik,
Björn Svensson, Oscarsgate, Oslo
Bäst i Sverige på rödtjut
Ingen god mat utan något gott att dricka. 17 februari är det dags för SM i sommellieri på Berns och kan ni tänka er? Steffo är där.
Sveriges bästa kock 2008
I år är det 25-årsjubileum för Årets kock, en tävling där landets unga ambitiösa matlagare slåss om titeln Årets kock 2008.
Med den följer ära, berömmelse och en framtid i sus och dus på matsidorna landet runt. I år är det en ekologisk råvarukorg som gäller.
Vore kul att se kockgänget gå loss på utbudet i en jouröppen bensinmack en tidig lördagmorgon. Väldigt tidig.
Finalisterna i Årets Kock 2008
Tom Sjöstedt, jobbar på Från Pontus (catering) och Selleri (matkonsult), Stockholm; Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna; Tobias Millqvist, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad; Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup; Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö och Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
2 kommentarer:
Trevlig blogg kolla gärna in min dessertblogg http://toproos.blogspot.com/ mvh Daniel
Absolut, alla borde ha en "sweet tooth".
/Mårre
Skicka en kommentar