Jordnötter trodde jag var en inte speciellt komplicerad vara, ett enkelt och sjysst snack att ta till som inte är alltför onyttigt.
Speciellt den torrostade varianten som dessutom många som äter en GI-diet får rådet att snaska på när snasksuget blir för svårt att stå emot.
Efter att ha tittat igenom ingredienslistan på ICAs egna torrostade jordnötter, packade i Tyskland men odlade Gud vet var, avslutas den listan med en varnande text.
”Kan innehålla spår av nötter och sulfit”.
Minst 22 ingredienser i en påse med torrostade jordnötter. Massor av smakförstärkare, emulgeringsmedel, färgämnen och odefinierade aromer och örter.
Och har du riktig otur är det fortfarande spår av riktiga nötter kvar i påsen.
Det står dessutom på påsen:
"...vi har valt ut varor av hög kvalitet. Bra prisvärda produkter som du kan lita på. Allt för att göra det enklare för dig."
3 kommentarer:
Jordnötter är en baljväxt, så det är inte så konstigt om de varnar för nötter.
De är dock inte så hälsosamma eftersom de ger så hög insulininsöndring.
Fast köper någon en påse nötter kan nog den personen ta smällen att det faktiskt finns spår av nötter i påsen.
Hej!
_______________
"Kan nog ta smällen"?
_______________
Anonym vän av ordning vill flika in att
man nog kan anta att jordnötter i regel uppskattas lika mycket av nötallergiker som av någon annan.
Köper en sådan allergiker en påse jordnötter vill han/hon *väldigt* gärna veta om det finns spår av nötter (dvs riktiga nötter, jordnötter är inte det, som Johanna säger) i påsen.
Det ger honom/henne en större chans att överleva fredagsmyset. ;)
Ursäkta mitt rabiata inlägg som dessutom är 2 år sent... Jag tycker mest det är olyckligt att man kallar de ärtliknande delikatesserna för *-nötter och inte *-ärtor (eller negerbollar).
/ vän av ordning som extraknäckar på ICA
Skicka en kommentar