21 feb. 2013

Sluter en söt (bok)cirkel på Brunkans bageri

För en vecka sedan var det min tur att testa igenom Brunkebergs söta, Helene Johanssons andra kokbok med bara en massa godsaker.
Det är en del i Johan Hedbergs roliga projekt Matgeeks bokcirkel och för mig var det en annan liten cirkel som slöts.
Helene Johansson på Brunkebergs bageriFör ganska många år sedan var Helene Johansson försäljningschef en period då jag var chefredaktör på www.alltomstockholm.se, två klassiska roller som inte alltid matchar.
Men det var aldrig några problem med Helene. Andra försäljningschefer däremot...(Micke jag tänker på dig, säkert några till, ni vet vilka ni är...)

Sedan gick hon vidare i IT-svängen innan det blev bakning på heltid. Jag minns henne som sjukt driftig, bestämd, målmedveten och snällare än hon ville verka. Och det gick alltid att resonera med henne. "Ni var ju lite märkvärdiga där på redaktionen", berättar hon nu. Och så var det nog. Tur att vi mognat :-)

Nu några år senare dimper hennes bok ner i brevlådan och jag och 117 andra matbloggare ska baka igenom den, självklart måste jag fixa så boken signeras av författarinnan. En mycket mindre blond men mycket mer harmonisk tjej som verkar trivas alldeles förträffligt med livet. Och har två urtrevliga bagerier i stan på Regeringsgatan och Dalagatan, titta förbi om du kan.
Har du den söta kokboken hemma har Helene dessutom två påpekanden som jag faktiskt inte orkade med att skriva ner så det blev ett klipp, ursäkta den otroligt dåliga kvaliteten men jag tror ni hänger med.
Nu åker kokboken vidare. Mitt bidrag av tester blev den här kakan som var ett litet svar på alla varianter av brownies som finns.
Tyvärr fick den spendera lite väl lång tid i ugnen av olika skäl. Jag har småbarn. Ibland får man annat att göra. De barnen uppskattade mest toppingen medan vuxna föredrog helheten inklusive jordgubben eftersom annars blev det i sötaste laget.

Nu åker kokboken vidare och det ska bli kul att se och höra hur boken ser ut och upplevs när bokcirkeln sluts.

/Mårre
Bokomslag Sötebröd från Brunkebergs bageri (inbunden)

Inga kommentarer: