6 okt. 2012

Är böcker om korv roligare än att faktiskt göra korv?

Åkerberg, J - Gör korv! - 13039091Kan det vara så att låta sig inspireras om korv, korvstorys och läsa korvrecept eller om hur man kan göra korv, är mer intressant och roligare än att faktiskt göra korv?
DIY – Do it yourself har kommit och kommer på bred front inom matlitteraturen. Det handlar inte längre bara om kokböcker med recept på teman utan det är mer djuplodande om tekniker, ursprung, hantering och för det allra mesta recept också.
Korv är inget undantag och är dessutom trendigt men det är, skulle jag tro, inte lika vanligt att man gör sin egen som att köpa färdiga mer genuina korvar. Trots allt.
Det som skiljer Gör korv! från andra korvböcker är att man fokuserar på att ändra just det problem att vi mat –och korvroade tycker att det är lite för meckigt att göra eget isterband, merques eller andra korvgodingar.
 Kul och enkelt ska det vara menar författarna Johan Åkerberg och Jesper Lindberg. Sänka tröskeln. En mycket tilltalande och bra ambition. Funkar det då?
Är jag tack vare den här boken numera en blivande korvmakare? Nja. Den är verkligt snygg och det är rena korvfesten från första till sista sidan med många spännande tillbehör, enkelt och rakt beskrivet. Mmmm…kanske.

Titel: Gör korv! Korta långa råa starka
Av: Johan Åkerberg & Jesper Lindberg
Foto: Pepe Nilsson
Form: Pär Wickholm
Förlag: Norstedts

Inga kommentarer: