
Som jag skrivit tidigare tror jag att framtiden bland kokböcker är inte brett upplagda böcker där en framstående kock eller matprofil drar på om sin favoritmat från bakade kakor till nyårsmiddagen utan nischade böcker där någon med sakkunskap går på djupet kring en råvara eller en typ av mat eller ingrediens.

Den är snygg, bra upplagd med kapitle kring själva osten, hur den ska behandlas, hur det kommer sig att den har den position som den har och såklart mestadels en massa recept på hur du kan använda denna delikatess.
Vad sägs om att nu till midsommar impa med en Västerbottenostcheesecake med vinbärstopping? Det ska jag försöka mig på.
Men det enklaste och godaste blir nog, trots alla fina tips i boken, att skiva en bit till sillen, färskpotatisen och snapsen.
Titel: Västerbottenost
Författare: Susanne Jonsson
Förlag: Prisma
Författare: Susanne Jonsson
Förlag: Prisma
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar