22 apr. 2014

Därför ska du inte dricka öl på fotbollsmatcher

Om vi bortser från de alltför uppenbara eller direkt olagliga anledningarna. Som till exempel att du själv ska spela, är minderårig eller rentav har medicinska alkoholproblem. Då finns det ytterligare ett par väsentliga orsaker att det är en dålig idé att ta en bärs och kolla på fotboll. Det kan kanske räcka med att bara kolla på fotboll?

Du blir full
En inte helt ovanlig konsekvens av att dricka för mycket öl är att du blir full. Blir du full missar du det som händer på planen. Det finns dessutom en hel rad med mindre lyckade infall som dyker upp i skallen när du blir full. Nästan aldrig några bra infall. Vi kan faktiskt utgå ifrån att allt du tycker är en bra idé att göra när du blivit ölfull är i själva verket inte bra.
Exempel på dessa idéer kan vi lista i ett kommande inlägg.

Du blir tjock
Det går inte att skoja bort en ölmage. Jogga bort den däremot lär fungera. Har jag hört. Snyggt är det inte. Det finns inget positivt alls med ölmage. En extra övervikt att släpa runt på för att du druckit lite för många öl. Inte värt.

Du blir kissnödig
Roddy Doyle skrev en fantastisk text om vad och vem som egentligen avgör matcher i fotbollsantologin My Favourite Year. Men trots allt, den som missar det avgörande målet på grund av en kisspaus på grund av en öl för mycket ångrar den ölen.

Du blir fattig
Runt femtio kronor för en ljummen folköl. Prisvärt? Jag tänker....nej.

Du får ingen positiv ölupplevelse
Det är som bekant inte lokalt och kärleksfullt producerad IPA som serveras på fotbollsarenorna. Ljummen, inte sällan lätt avslagen, folköl från något stort brett upphandlat bryggeri som smakar tunt är det som finns.

Du förstör miljön
Ölen serveras i en plastmugg som förutom att vara av plast och dåligt för miljön dessutom spricker muggen lätt och splashar ut ölen på dig själv i bästa fall. I värsta fall på den där snubben nedanför dig som druckit ännu fler öl och varit på dåligt humör hela veckan och kommer ta ut det på någon.
Du blev just nummer ett bland kandidaterna på listan. Strax före domaren.

Inga kommentarer: