4 mars 2012

Stefan Edbergs bästa grej sedan US Open - investerar i PM & Vänners hotell

Nyheter från Restauratören/


– PM & Vänner firar 20 år i år. Vi vill utvecklas vidare genom att skapa en större upplevelse som ska driva fler gäster till våra restauranger, säger Per Bengtsson.

Redan i dag är omkring 70 procent av PM:s gäster på helgerna tillresta från bland annat Stockholm och Köpenhamn. Per Bengtsson ser stor potential just i att locka fler danska gäster, det tar bara två timmar med tåg från Köpenhamn till Växjö.

Planerna på att öppna hotell i samma fastighet som PM & Vänner har funnits i flera år, men när fastighetsägaren Kefren Properties gick i konkurs trodde Per Bengtsson att det var kört. Men tillsammans med vännerna och stamgästerna Christer Johansson, Anders Hultman och forne tennisspelaren Stefan Edberg bestämde han sig för att köpa fastigheten och de lade ett bud. I oktober i fjol fick de köpa den 13 000 kvadratmeter stora fastigheten för 110 miljoner kronor.

Hotellet ska få drygt 50 rum och tillsammans med den befintliga restaurangen omfatta 3 500 kvadratmeter. Resten är uthyrt sedan tidigare. Det som ska bli hotell var kontor tidigare, men har stått tomt en tid. Ombyggnaden där kostar 50 miljoner kronor, en investering som tas av fastighetsbolaget. PM & Vänner satsar 10 miljoner kronor på inredningen.

Per Bengtsson kallar satsningen för ett gastrohotell.

– Vi är ett restaurangföretag som bygger all vår verksamhet på vår gastronomi. Det ska genomsyra hela hotellet.

Det som i dag är bistro kommer även att fungera som lobbybar. Frukosten ska intas i festvånings- och konferensavdelningen som redan i dag finns två trappor upp. Restaurangerna ska inte bli större.

– Vi vill vara ett mindre hotell, alla hotellgäster ska kunna ta del av restaurangerna.

I dag är det många av PM:s gäster som övernattar på hotell på stan i Växjö.

– Vi släpper dem vind för våg i dag. Nu ska vi sy ihop helheten. Om vi får mer än tre timmar på oss att ta hand om våra gäster kan vi skapa fler upplevelser.

Bilder
Huvudbild: 
Puffbild höger: Hälsar / Mårten från mobilen

Inga kommentarer: