22 jan. 2012

Frukostboken är Paulúns bästa hittillsOm frukosten är dagens viktigaste måltid det lite märkligt att inte kommer ut fler böcker specialiserade på morgonstund med guld i mund. Fredrik Paulún har nu samlat ihop en bok med recept och tips på frukostar med lågt GI.
Den som försöker håller ner intaget av snabba kolhydrater och socker ställs ofta inför en del utmaningar på morgonen. Om man som jag inte heller tycker om ägg, fil eller yoghurt och inte tycker att en trave rostbiff är så kul på morgonen blir det tufft. Och tar tid. Hur brukar det vara med tid på morgonen för småbarnsföräldrar? 
Exakt. Går det att kapa rutinerna med en minut någonstans så gör vi det. Koka gröt, mixa smoothie, mala bönor, steka bacon - eller hälla upp något snabbt och sedan iväg? Väldigt lätt hänt att det blir det sista. Och vad ska vi göra åt det här, varför har det blivit så att vi prioriterar bort frukosten som kan vara en sådan kanonmåltid?
Jag tror att det är snoozandets fel. Den där fördröjningen av morgonsignalen som gjort att vi lurar oss att det är okej att ligga en stund till. "Några minuter till..." "Och några till..."
Och så pang. Går startskottet till en morgonhets som gör att starten på dagen blir helt värdelös. Och resten av den blir inte så kul heller.

Så nu gör vi så här. Dra fram väckningen en halvtimme. På din totala sömn spelar det ingen roll och så gå upp när klockan ringer. Sluta snooza. Lägg tiden på att fixa en rejäl frukost.
Vi tar det en gång till. Sluta snooza och lägg den tiden på att fixa en riktigt bra frukost istället. Och köp Fredriks frukostbok. Nu kör vi. Den är dessutom bra mycket snyggare än de flesta av hans tidigare böcker som brukar se ut som klippochklistraböcker. 

Titel: Paulúns GI-frukost
Av: Fredrik och Karolina Paulún
Förlag: Fitnessförlaget

Inga kommentarer: