4 sep. 2011

Härlig kokbok för hela familjen


Det kan vara svårt att balansera mellan det som man anser vara sina egna föräldrars misstag, som man själv givetvis aldrig skulle göra om, och grunderna i hur en förälder faktiskt måste bete sig.
Att få ungarna att äta bra och riktig mat till exempel är inte helt okomplicerat. Har ditt alltför stora matintresse till exempel smittat av sig för mycket sitter man rätt vad det är hos någon Stephan Rössner-lakej och får veta att carpaccio på tunt skivade morötter minsann är precis lika gott som ett vänsterhandsskrapat original.

Men. Det är bara att hoppa upp på linan igen och en bra stång att hålla sig för att klara balansen är Sara Begnérs bok Laga mat tillsammans.
Mantrat här för att undvika snabbkäket framför TV eller kanske var och en för sig allt eftersom man kommer hem är matlust. Ta sig tid att laga mat ihop, och inte bara laga mat utan att göra hela processen tillsammans.
Hon har faktiskt hittat helt rätt tonläge. I recept och tilltal. Mycket sympatiskt. Avsnittet med kotletter och kyckling är Skelettmat. Bra där.
Här har man också fattat att alla måltider hos en barnfamilj är inte av typen lunch eller middag, det är olika varinater av mellis, en mysig fika, lite utflyktsmat och kanske matsäck till skolan.
Riktigt bra kokbok för hela familjen. Titel: Laga mat tillsammans Av: Sara Begnér Foto: Per Ranung Förlag: Norstedts

Inga kommentarer: