27 feb. 2011

Boken om hur du odlar du din egen mat

Handbok för köksträdgården är för trädgården vad Bonniers stora kokbok är för köket. Ska du bara ha en bok om mat och en om trädgård så är det klart där.
Men vem vill ha bara en bok om våra käraste miljöer? Ingen. Nej vi måste hela tiden fylla på hyllan och Lena Israelsson har också gjort en enklare, mindre bok om hur du fixar din egen köksträdgård.

Tillbaka till naturen är den rådande trenden och allra bäst och närodlat blir det om du gör allt själv från grunden. Vilket naturligtvis ingen människa som måste försörja sig själv har tid eller råd med men för att över huvud taget försöka klara av det behöver vi hjälp och där kommer Lena Israelsson in. Med lugn och ro menar hon "håll det enkelt, gör inte en massa onödigt jobb".
Följ boken är ett mycket bra tips. Var inte överambitiös. Gör så här. Oerhört befriande. Har du händelsevis blivit biten av odlarnerven...börja här.
Sedan kan du strunta i vad 40-talistgrannen kommer med för goda råd om ogräset i rabatten, din oklippta häck, märkliga köksträdgård och bångstyriga gräsmatta.
Odla dina grönsaker på ditt sätt som passar dig bäst, skörda och må bra. Det kommer bli den godaste måltiden i år när du skördar och lagar till din alldeles egna superlokalt producerade mat.
Skicka en skål till Lena och kanske tar du ett steg till i din odlargärning nästa säsong...

Titel: Grönsaksodling - Enkelt, ekologiskt och gott
Av: Lena Israelsson
Förlag: Bonnier Fakta

4 kommentarer:

Mian sa...

Åhhhh, den boken skulle jag vilja ha. Snart är det vår!

Myra Windahl sa...

En utmärkt bok för både nybörjaren och den som odlat ett tag.

Sven W

Myra Windahl sa...

taticalo

Myra Windahl sa...

dievicap