Imorgon, dagen efter Sveriges nationaldag, är det dags för Tommy Myllymäki att tävla i Bocuse D'or EM. En första tävling där sedan de bästa går vidare till Bocuse D'Or VM i januari 2011.
Känner du för att testa själv hemma i köket kan du börja förbereda dig på följande råvaror:Fiskrätt
En odlad Sterling norsk hälleflundra med huvud, 5-6 kg
Kötträtt
En kalvkotlettrad, "6 ben", på 3,5 kg och valfritt urbenat kalvhuvud, kalvfötter och kalvbräss. Varje kock bestämmer själv om han vill använda de valfria råvarorna och hur mycket av var och en.
Två garnityrer skall ingå i varje rätt. Valet av råvaror är helt fritt. Sås räknas inte som garnityr. Bägge rätterna lagas för 14 personer. Tio portioner presenteras på fat och fyra portioner på tallrik, som bägge ställs till förfogande av tävlingsarrangörerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar