30 aug. 2008

Lite nytt på krogfronten

Det var ett tag sedan jag skrev om vad som händer på krogfronten. Mest för att det har känts ganska ointressant ett tag. Det är till exempel deprimerande att Streets nisch inte lockar tillräckligt med folk,även om jag kan förstå att marknaden inte lockar. Den har inte varit bra det senaste året med undantag för textmarknaden.

Vinintresset fortsätter att vara starkt, kanskeberor det på att vinsamlare är okänsliga för konjunkturen. En ny vinkällare har i alla fall öppnat vid Slussen av alla ställen, det är i alla fall lätt att ta sig hem till villaförorten igen utan bilen.

En gammal fin krogjournalistisk grej när fantasin tryter är att kolla upp vilka idrottstjärnor som startat krog. I Norge ska Thomas Alsgaard den gamla skidåkaren starta en vinbar. Grötbar kanske Gunde?

Alla som gillar Idol lär gilla nya krogen K Karaoke där det är singalong och coverfest för hela slanten. Idol på storbild senare i höst månne?

Hornstull, det vill säga knivsöder - den som säger nåt annat är inflyttad från Örebro, har fått en ny krog som verkar ganska intressant menymässigt. Men vad är det med krögare och hemsidor? Här kan jag lätt konsulta lite grann mot ett par trerättersmiddagar. Barter är något fint, faktiskt det som mediastockholm cirkulerar kring, tror jag.
Restaurang Hornstull är inte sämst i klassen, många har ju inte ens någon närvaro på nätet alls.

Inga kommentarer: