31 jan. 2011

Ny kokboksrecension: Ferry food

Björn Ferry verkar ju lite knäpp. På gränsen mellan tönt och egensinnig. En zon där en del personer med lagom stor framgång i rätt sammanhang blir det som kallas för folkkär.
Folkkär innebär att du kan bete dig ungefär hur larvigt som helst och komma undan med det. Och vem vill inte det?
Du kan till exempel komma undan med en löjlig segergest som sedan blir något slags signum. Brolins snurr. Vitch-gesten. Och nu Ferrys fot (obehagligt lik den där reklamen för Captain Morgan...)

Men. Efter att ha läst hans bok där Cathrine Schück tolkat hans matfilosofi, som är LCHF helt enkelt och det är jag så genuint less på att jag orkar snart inte höra fler proteinprofeter.
Men Björn är sund, han kämpar på och testar och hans förbränning av käket han stoppar in går inte att jämföra med dig och mig. Beskrivningen av hur det ser ut i matsalen i OS-byn var inte upplyftande men intressant. Att Coca-Cola och McDonalds är stora sponsorer vet vi men att det inte finns något annat att äta för de aktiva under OS låter ju helt fantastiskt dåligt.
Bara för det avslöjandet lyfter jag på pizzahatten för Ferry.
Schücks recept och kokböcker har jag ondgjort mig över tidigare. Här har hon dragit ner recepten till en trevlig vardagsnivå. Bra förändring.
Om du nu skulle behöva ett recept för en LCHF-middag med entrecôte så finns det allt du behöver här. Enkelt. Lättlagat och sunt för en aktiv person.

Vem köper den här boken?
Singelkillen i 35-45-årsåldern som har ett stort intresse för sin aktiva livsstil tror jag är en klockren målgrupp för den här boken.

Titel: Ferry Food - LCHF
Av: Björn Ferry och Cathrine Schück
Förlag: Norstedts

Inga kommentarer: