18 maj 2013

Familjen Bonniers vegetariska kokbok

Jag var vegeterian i nästan två år för nästan tio år sedan. Jag brukar referera till den tiden som min ostmackeperiod. Många ostmackor blev det. Eftersom ostmackor numera är lika nyttigt och hälsosamt som heroin så lockar det inte att bli helt grön igen även om jag saknar att jag faktiskt mådde bättre, allting smakade rent på något sätt. Fräschare.

Med Bonniers Vegetariska kokbok på bordet så undrar jag om jag inte skulle ta och gå över till den gröna sidan faktiskt. Mitt i grillperioden, hur ska det gå? Ja då bläddrar jag bara fram receptet på grillad majskolv med halloumi och äppelsallad förstås. Och kanske en spenat -och ricottapizza, allt går att grilla.
Lite senare i höst kommer vilda skogsbiffar med nyponkompott definitivt hamna på min meny.
Mycket vackra bilder och härligt strävt inslagen kokbok, känns som en höstbok mer än sommarbok. Eller en bok för skördetiden kanske snarare.

Det känns som att Bonniers velat matcha min favoritkokbok alla kategorier, det vill säga Bonniers Stora kokbok, praktverket, med den här boken och ta ett brett vegetariskt grepp. Det funkar utmärkt men inte riktigt upp till praktverksnivån kommer den här gröna specialboken. Men den är en härlig grundbok för den som vill äta och leva lite grönare.

Med tanke på produktionstakten på kokböcker så börjar Allt om Mat kännas som en kokboksfabrik, ett riktigt matigt mediahus som spottar ur sig kokböcker, specialtidningar och det finns förmodligen ett TV-program någonstans också. Allt som kommer därifrån är inte fantastiskt, men den här av Cecilia Lundin och Ulla Karlström håller en bra nivå och bör finnas i din vegetariska bokhylla.

Titel: Bonniers Vegetariska Kokbok
Författare: Cecilia Lundin & Ulla Karlström
Förlag: Bonnier Fakta

Köplänk:
Bonniers vegetariska kokbok - Cecilia Lundin - Bok (9789174242003) | Adlibris Bokhandel - Alltid billigt, fraktfritt från 99 kr:

'via Blog this'

Inga kommentarer: