25 aug. 2009

Nästa äppelkaka - F12's kaka med kardemumma

Eftersom jag är inne i ett stim av äpplen just nu så är jag extra intresserad av bra recept på äpplen. Som till exempel det här som Danyel på F12 bjuder på.

Äppelkaka med vanilj och kardemumma
2 ägg
2 dl strösocker
1 vaniljstång, urskrapad
1 tsk malen kardemumma
50 g smör eller margarin, smält
1/2 - 1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 äpplen, skurna i jämnstora bitar
1 dl flagad, rostad mandel
Smör eller margarin samt ströbröd, till formen

Vispa ägg, socker, vanilj och kardemumma vitt. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Blanda samman mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smöra och bröa en kakform och häll i smeten. Lägg i äppelbitarna och strö över mandeln.
Grädda kakan i 175°C i 30–40 minuter.
Pudra rikligt med florsocker över kakan precis innan servering.

1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Äpplekaka kan man aldrig få för mycket av :P